Насловна страна Спорт Трчање Trka za dame u Somboru

Trka za dame u Somboru

1466

U Somboru je po četvrti put organizovana trka “Dame trče” koja je ove godine imala humanitarni karakter. U okviru manifestacije održana je i trka najmlađih – Trka za srećnije detinjstvo.

Više od stotinu dama među kojima su bile devojke, srednjoškolke, trudnice, mlade majke, bake, rekreativke a i one koje su po prvi put trčale, istrčalo je pet kilometara dugu trku i pokazalo ozbiljan i odgovoran odnos prema sportu, rekreaciji i zdravom načinu života.

“Osećaj je fenomenalan, zato što mi danas moramo da se podržimo i danas, više nego ikada nam je potrebna empatija u društvu. A razlog zbog čega smo istrčale 5 kilometara je da prosto animiramo žene da se bave fizičkom aktivnošću i brinu o svom zdravlju”, kazala je glumica Ivana Jovanović.

U poodmakloj trudnoći uspešno je istrčala trku Bojana Marić:

“I ove godine sam se odazvala iako sam u drugom stanju, što i nije problem, idem lagano. Svake godine se vrlo rado odazovem i ovo je idealna prilika za žene koje ne trče toliko. Eto pet kilometara je super za istrčati!”

Pobednica trke je Vesna Vicko Bogišić:

“Teško je bilo, pogotovo pri kraju. Sve u svemu, ipak fantastično. Godinama se bavim samo rekreativno trčanjem u ARK Somaraton i koliko mi dozvoljava vreme i malo dete uspevam da dva do tri puta nedeljno održavam kondiciju.”

Atletsko rekreativni klub Somaraton iz Sombora po četvrti put organizuje trku „Dame trče” koja iz godine u godinu ima sve više aktivnih učesnica.

“Ova trka ima sve veći značaj. Zbog svoje misije koju ima a to je da pokažemo da dame mogu da učine nešto za sebe, da ih motivišemo da učine jedan aktivan dan što su one danas i učinile”, naglasio je Damir Marković, predsednik ARK “Somaraton”.

Manifestaciju su otvorili najmlađi “Trkom za srećnije detinjstvo” a ovogodišnja trka imala je humanitarni karakter jer su prikupljana sredstva za opremu prostorija Dnevnog centra za pacijente lečene od raka i šećerne bolesti. Trku je podržao Grad Sombor, Crveni krst, Sportski savez grada Sombora, Društvo za borbu protiv raka i Triatlon klub “Sprint”.