Насловна страна Новости Криминална хроника Auto-mafijaš iz Sombora osuđen na 7 godina robije zbog krađe 22 vozila...

Auto-mafijaš iz Sombora osuđen na 7 godina robije zbog krađe 22 vozila u Srpskoj

4117

Mladen Sužnjević (41) iz Sombora osuđen je u banjalučkom Osnovnom sudu na 7 godina i 3 meseca zatvora zbog krađe automobila i falsifikovanja isprava.

Presudom je proglašen krivim za 22 krađe, dok je oslobođen optužbi za krađu 29 automobila usled nedostatka dokaza.

Prema presudi, Sužnjević je deo krađa počinio sam, a deo sa Dragoslavom Tomićem (47) iz Mrkonjić Grada koji je u bekstvu.

U presudi je navedeno da su vozila krali u periodu od 2009. do 2011. godine na području Banjaluke, Laktaša, Prijedora, Prnjavora i Mrkonjić Grada.

Na meti su im uglavnom bili skuplji modeli nemačkih vozila “golf”, “pasat” i “audi”. Prema izjavama vlasnika automobila, u vreme krađe vrednost vozila koja su “pokupili” lopovi kretala se između 20.000 i 50.000 KM. Sužnjević i Tomić su za krađu vozila koristili specijalne alate, lomače brava, dekodere kojima su onesposobljavali alarme. Posedovali su i kopije ključeva pojedinih automobila.

Osim za krađe, Sužnjević je osuđen za falsifikovanje lične karte i pasoša na ime Anto Aleksić iz Hrvatske.

On je s ciljem dobijanja nelegalnih dokumenata na staru ličnu kartu Aleksića stavio svoju sliku prilikom predaje zahteva za dobijanje nove lične karte i pasoša.

Prema optužnici, Sužnjević i Tomić su ukrali 51 automobil u vrednosti od oko 500.000 maraka. Detalji presude nisu saopšteni tako da nije poznato kolika je vrednost 22 ukradena automobila za čiju krađu je osuđen Sužnjević.

Postupajući tužilac Goran Rakić najavio je da će najverovatnije uložiti žalbu na presudu Sužnjeviću zbog toga što je oslobođen 29 tačaka optužnice. Ipak, istakao je da će o tome odlučiti kada napismeno dobije presudu.

Sužnjević je poznat policiji odranije po činjenju teških krivičnih dela.

On je 2000. godine osuđen u Srbiji na 9-godišnju kaznu zatvora, zbog ubistva, koju je i odležao.

Posle puštanja na slobodu počinio je još niz krivičnih dela za koja je osuđen na 12 godina zatvora.

Sužnjević je zbog krađe vozila osuđen i 2012. godine u banjalučkom Osnovnom sudu na 6 godina i 6 meseci.

Tada su osuđeni i Željko Lazendić na dve godine i Dragoslav Tomić na godinu i 3 meseca zatvora. Nakon te presude Tomić je pobegao.