Насловна страна Новости Уметност Promocija časopisa “Stripolis”

Promocija časopisa “Stripolis”

2932

Klub ljubitelja stripova Sombor i UG „Centar za prevenciju, edukaciju i bezbednost” priredili su promociju 9. broja časopisa „Stripolis” u maloj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić” u Somboru.

Vrhunski autori stripa domaće i svetske scene te intervjui sa poznatim ličnostima umetnika i izdavača na preko sto šezdeset bogato opremljenih strana 9. broja „Stripolisa” predstavljeni su Somborcima, ljubiteljima i poštovaocima stripa.

olovka olovke skola skolski pribor pisanje pismo obrazovanje nepismeni nepismenost opismenjavanje morguefile com jpg
Ilustracija morguefile.com

“Stripolis je časopis koji objavljuje internacionalni autorski strip, izdaje se u Zrenjaninu i spada u sam vrh časapisa koji se bave stripom. Iz tih razloga smo odlučili da omogućimo našim sugrađanima da vide ovaj 9. broj, da se upoznaju sa stripovima koji se nalaze u njemu”, rekao je Danilo Bogdanović, predsednik Kluba ljubitelja stripa.

Aleksandar Dušanić, somborski strip-teoretičar ukazao je na značaj i veličinu promovisanog časopisa potsetio da je Stipolis „na jednom od najvećih festivala stripa u Ambulemu u Francuskoj bio u najužem krugu za časopis godine tako da zaista imamo jedno vredno delo ispred sebe.”

Među autorima stripova, čitaoci 9. broja Stripolisa uživaće u stripovima Džona Kunea, Roberta Dojča, Hao Denga, Loika Godara, Franka Kapriolia i drugih internacionalnih mastora ali i autora stripa sa domaće scene poput Nore Mesaroš.

Branko Đukić, akademski slikar, uredik časopisa je objasnio da “su autori iz nekoliko zemalja sveta i mladi autori iz naše zemlje. U svakom broju objavljujemo intervju ili strip sa autorima koji su bili popularni osamdesetih godina kada je kod nas strip imao najveći zamah”.

Nakon održanog strip festivala, festivala fantastike i škole stripa, promocija „Stripolisa” kruna je rada Kluba ljubitelja stripova gde Somborci mogu da kupe i bliže upoznaju 9. broj „Stripolisa”.