Насловна страна Новости Криминална хроника Heroj Beograda spasao 30. život: Renato Grbić izvukao mladića (28) iz Sombora...

Heroj Beograda spasao 30. život: Renato Grbić izvukao mladića (28) iz Sombora iz ledenog Dunava i otkrio njegove prve reči

1648
Renato Grbić
Renato Grbić

Tihi heroj Beograda Renato Grbić večeras je spasao 30. život – B. T. iz Sombora, mladića od svega 28 godina koji je pokušao sebi da oduzme život skokom sa Pančevačkog mosta u Dunav.

Naizgled mirno veče i sedeljku sa prijateljima Renatu je prekinuo stariji sin rečima da je mladić, potpuno nag skočio sa mosta u reku kojoj je večeras temperatura svega 14 stepeni.

Kao što to inače radi, odmah je seo u čamac, a u pomoć mu je pritekao i kum.

“Bio sam u lokalu i sedeo sa prijateljima kada me je nazvao stariji sin i rekao da je neki momak potpuno nag skočio u Dunav. Odmah sam sa kumom seo u čamac i dao se u potragu. Mladić je sam počeo da nam govori: “Tu sam, tu sam”. S obzirom na to da je na reci mračno, to nam je značilo”, priča Renato.

Renato mu je prišao čamcem, u koji se nesrećni mladić odmah popeo.

“Dečko je lep i zgodan kao lutka. Pitao sam ga odmah: “Sine, šta će ti ovo?”. Rekao je da je imao razloge”, kaže Renato kojem je ovaj mladić 30. osoba koju je spasao.