Насловна страна Новости Инфраструктура Чистиће Сомбор и села; спремљено 300 тона соли

Чистиће Сомбор и села; спремљено 300 тона соли

2711

Мада је, судити по и иначе несигурним дугорочним временским прогнозама пред Сомборцима још доста дана без белог покривача, овдашња Зимска служба је спремна за прве интервенције на путевима и градским улицама, речено је приликом смотре опреме и технике на пункту ове службе на Безданском путу.

Очекујемо да ће и ове године ЈКП „Зеленило“ као носилац посла, са ЈКП „Водоканал“ и ЈКП „Чистоћа“ који су укључени у активности зимске службе, својом механизацијом одржавати наше путеве проходним. Служба ће и ове године одржавати путеве по приоритетима, односно општинске путеве и улице у граду, а у зависности од потребе биће чишћени и путеви који нису у приоритетима, као и прошле године. Са ЈКП „Простор“ је договорено да у зимском периоду села буду покривена механизацијом, за коју ће бити обезбеђено гориво, казао је Антонио Ратковић, заменик градоначелнице града Сомбора, који је са Мирославом Ковачићем, чланом Градског већа за комуналну делатност и инвестиције, присуствовао смотри.

Миодраг Пуповац, директор ЈКП „Зеленило“, које се заједно са колегама комуналцима из „Водовода“ и „Чистоће“ већ шесту годину заредом стара о проходности сомборских улица и друмова у случају снега, истакао је да су сва возила и механизација исправни, опрема монтирана, те да се, како је рекао, чека само временска прогноза, односно прве снежне пахуље.

У зимској сезони 2017/2018. година, стартујемо са 300 тона соли, што је за 50-ак тона више него прошле године, а знатно више од досадашње просечне потрошње, навео је Пуповац, док је сада већ дугогодишњи шеф Штаба зимске службе Лука Рашић упутио апел возачима да се придржавају прописа, користе обавезну зимску опрему и поштују постављену сигнализацију.