Насловна страна Забава Театар Ambiciozni: Veliki planovi Somborskog pozorišta

Ambiciozni: Veliki planovi Somborskog pozorišta

1411

Nova sezona u Narodnom pozorištu u Somboru svečano je počela pre tri dana premijerom „Čuda u Šarganu“ Ljubomira Simovića, u režiji Marka Torlakovića.

Somborsko pozorište otvorilo je vrata za publiku klasikom srpske dramaturgije, koji je okupio glumački ansambl kuće, s gostima iz Novog Sada Aleksandrom Pleskonjić i Ervinom Hadžimurtezićem.

Za umetnike sa severa nema odmora jer su sinoć s komadom „Egzit“ bili gosti Internacionalnog pozorišnog festivala u Bukureštu u Rumuniji, dok će se sutra pokloniti publici u Mladenovcu, gde izvode dramu „Maestro“ o slikaru Milanu Konjeviću na festivalu Teatar u jednom dejstvu.

Sa čuvenim „Gogolendom“, prema motivima književnog dela Janoša Hercega, u režiji Andraša Urbana, iste večeri učestvuju na Trećim pozorišnim svečanostima „Festival pobednika festivala“ u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, a krajem meseca biće na turneji po Sloveniji.

Krajem 2017, kako najavljuju, počeće rad na predstavi „Kad bi Sombor bio Holivud“ Zlatana Dorića u režiji Kokana Mladenovića, a premijera se očekuje u februaru.

Za proleće je planirana premijera predstave „Lari Tompson: Tragedija jedne mladosti“ Dušana Kovačevića u režiji Milana Neškovića.

“Zanimljivo, priča o prividno živim ljudima, o čemu ova predstava govori, danas se čini aktuelnija nego ikada. Kad je premijerno izvedena, 1996, očekivali smo da će muka u kojoj smo bili proći, da će se desiti nešto veliko i sve krenuti nabolje. Ali desilo se sve što se desilo i eto nas danas, mrtviji smo nego ikad”, smatra Kovačević.

Na 26. pozorišnom maratonu Narodno pozorište Sombor iznenadiće svoje gledaoce još jednom premijerom.