Насловна страна Новости Образовање Vaspitačica 35 godina – predan pedagoški rad

Vaspitačica 35 godina – predan pedagoški rad

1036

“Ona se zove Rada. Uči nas da crtamo, da recitujemo, da se igramo, da spavamo”, ovako svoju vaspitačicu Radojku Bijelicki opisuju njeni mališani u Predškolskoj ustanovi Vera Gucunja u Somboru. Vaspitačica Rada, kako je svi njeni mališani zovu, sa decom uči, igra se i druguje već 35 godina.

“Kao mlad vaspitač vi se tražite, izgrađujete, pronalazite. Svaka generacija ugradi nešto novo u vas i verujte mi za 35 godina steknete takvo iskustvo u radu da se osećate sigurnim i profesionalnim u svom poslu”, kaže vaspitačica Radojka Bijelicki.

Posao vaspitača je lep, jer šta je lepše nego raditi sa decom, ali i težak jer se mora raditi punim srcem.

“Kada zatvorite ova vrata i uđete među ove male, velike ljude sve ostaje iza vrata, a unutra je igra, ljubav, raspoloženje, radost, jer vi ste svaki dan u jednoj zdravoj populaciji i svaki dan gledate napredak svakog deteta”, kaže vaspitačica Rada.

Vaspitačica Rada izvela je mnoge generacije somborskih mališana. Kaže deca se menjaju, dolaze sa novim saznanjima, ali bez obzira na to sušina rada u vrtiću uvek ostaje ista.

“Nama je važno da ih osnažimo, da od njih napravimo zrele predškolsce, da ih pripremimo kvalitetno i dobro za školu”, kaže vaspitačica Rada.

Da sada može da bira svoj posao vaspitačica Rada ne bi ga menjala ni za jedan drugu. A da ga zaista dobro i predano radi dokaz je nagrada Avram Mrazović koju je Radojka Bijelicki pre dve godine dobila za predan pedagoški i vaspitački rad.