Насловна страна Спорт Пливање Somborci najbolji u brzinskom ronjenju

Somborci najbolji u brzinskom ronjenju

2234

Na bazenima SPENS-a održano je takmičenje u organizaciji novosadskog ronilačkog kluba „Ship“, a discipline u kojima su se takmičari nadmetali su: brzinsko ronjenje na 50 metara, plivanje sa perajima na 50, 100, 200 i 400 metara, kao i štafeta 4 x 100 metara.

Kako je istakao organizator tog takmičenja Vladimir Pejin, najbolji plasman je ostvario DPA „Sombor“, drugi je bio „Spasilac“ iz Novog Sada, zatim „Spartak“ iz Subotice i „Ship“ iz Novog Sada.

„U brzinskom ronjenju takmičari startuju sa bloka i treba da prerone 50 metara za što kraće vreme, a na ovom takmičenju najbolji rezultat je ostvario Đorđe Staničko sa vremenom od 19,72 sekundi, a u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Eleonora Šiša sa 30,48 sekundi“, kaže Pejin.

„Kada je reč o plivanju sa perajima, takmičari mogu da koriste klasična dva peraja, a može se koristiti jedno peraje, tzv. „monoperaje“, sa kojim se ostvaruju veće brzine“, objašnjava Pejin, a zatim dodaje da je najbolji bio Milan Jović iz Sombora sa 21,40 sekundi, a u ženskoj konkurenciji Milica Stolić iz Sombora sa 26,46 sekundi.

U ovim disiplinama zainteresovani mogu da se oprobaju u Ronilačkom klubu „Ship“, utorkom i četvrtkom od 21 sat na bazenima SPENS- a, kaže Pejin.