Насловна страна Новости Инфраструктура Sombor dobio 680.000 EUR za opremanje industrijske zone

Sombor dobio 680.000 EUR za opremanje industrijske zone

1213

Gradu Somboru pripala su bespovratna sredstva u iznosu od 81,6 miliona dinara (oko 680.000 EUR) za infrastrukturno opremanje industrijske zone, prenosi SOInfo.

Lokalna samouprava je pravo na bespovratna sredstva stekla učešćem na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, namenjenom za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, kao i lokalnog i regionalnog razvoja.

Ukupna vrednost dodeljenih sredstva, za 21 projekat, je 1,6 milijardi dinara. Za projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture, usmereno je ukupno 602 miliona dinara i to ka lokalnim samoupravama – Sremska Mitrovica, Subotica, Bačka Palanka, Bečej, Inđija i Opovo.

Projektima vodosnabdevanja i zaštite voda dodeljeno je 252 miliona dinara – Kikinda, Alibunar, Apatin, Vrbas, Kula, Nova Crnja, Novi Bečej, Pećinci, Stara Pazova i Titel, dok su samoupravama Pančevo, Sombor, Ruma, Temerin i Šid pripalo 207,5 miliona dinara, na ime lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.