Насловна страна Новости Бизнес Prima bi da se širi u Srbiji, i to nije sve

Prima bi da se širi u Srbiji, i to nije sve

1282

Prima je zainteresovana za širenje poslovanja u lokalnim samoupravama u Vojvodini, ali su voljni i da plasiraju srpske proizvode u Mađarskoj.

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević razgovarao je sa predstavnicima mađarske firme Prima koja posluje u opštinama Bačka Topola, Sombor i Subotica.

Ta firma, kako je saopšteno, zainteresovana je za širenje poslovanja u lokalnim samoupravama u Vojvodini, ali su voljni i da preko svojih distributivnih centara plasiraju srpske proizvode u Mađarskoj.

Stević je rekao da je Srbija dobro mesto za investirenje, jer je Vlada Srbije tokom proteklih nekoliko godina stvorila dobro i pouzdano poslovno okruženje.

On je rekao da je tome doprinosi i reforma kojim se javna uprava na svim nivoima transformiše u efikasan i uslužan servis građana i privrede i izrazio zaovoljstvo zbog namera mađarske kompanije da nastavi da ulaže i širi svoje poslovanje u Srbiji.

“Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave vam stoji na raspolagnju da i povezaće vas sa svim nadležnim ministarstvima, institucijama i lokalnim samoupravama kako bi ste ostvarili svoje planove u pogledu širenja poslovanja, jer Srbiji je u interesu da se otovori što više radnih mesta”, rekao je Stević.