Насловна страна Новости Инфраструктура Помоћ за сомборска добровољна ватрогасна друштва

Помоћ за сомборска добровољна ватрогасна друштва

1268

Заменик градоначелнице Антонио Ратковић, одржао је састанак са представницима добровољних ватрогасних друштава (ДВД) која делују у Сомбора.

Ратковић је истакао да локална самоуправа цени традицију постојања ДВД у селима и граду и жели да свако друштво опреми најпотребнијом опремом.

„Ребалансом буџета издвојили смо средства за противпожарну заштиту и на вама је да одредите које су ваше приоритетне потребе“, казао је Ратковић.

Ратковић је подсетио да је током маја 2017. године Комисија за утврђивање стања у ДВД-вима, посетила села која имају регистрована ДВД-ва и евидентирала затечено стање у погледу технике и просторија којима располажу.

С обзиром да ДВД-а, од маја месеца до 30. октобра 2017.године када је састанак одржан, нису доставила потребне податке о недостајућој опреми и друге потребне  податке, договорено је да то учине у наредних десетак дана када ће бити организован нови састанак.

Према извештају комисије, на територији града Сомбора делује, односно активно је 11 ДВД-ава, од којих десет у селима и једно у граду.

Објекти које користе ватрогасци су углавном у добром стању, али је опремљеност у погледу возила и противпожарне опреме у релативно лошем стању.

У Бачком Брегу, Бездану, Стапару, Светозару Милетићу, Дорослову и Сомбору, возила су опремљена и регистрована, а у осталим селима нису, наведено је у извештају комисије.