Насловна страна Новости Инфраструктура Почела реконструкција важне сомборске раскрснице

Почела реконструкција важне сомборске раскрснице

1197

Почела је реконструкција раскрснице улица Венац војводе Степе Степановића-Венац војводе Живојина Мишића-Улице 21. октобра и Београдске улице, и трајаће до 11. децембра.

Вредност радова износи 13.079.003,59 динара (са ПДВ-ом), од којих Министарство привреде учествује са 5.449.584,83, а локална самоуправа са 7.629.418,76 динара.

Радове изводи суботичка компанија „Војпут“, а надзор врши ЈКП “Простор“, Сомбор.

Почетку радова и затварању саобраћајнице присуствовала је и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима: Антонијом Ратковићем, замеником, Мирославом Ковачићем, чланом Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције, те помоћником за област урбанизма и заштите животне средине Борисом Буловићем.

До заједничког суфинансирања обнове и санације раскрснице дошло је учешћем локалне самоуправе на конкурсу за подршку унапређења локалне и регионалне инфраструктуре – Градимо заједно – који је расписало Министарство привреде, са пројектом појачаног одржавања наведене саобраћајнице.

У локалној самоуправи су задовољни и захвални што је Министарство привреде сомборски пројекат препознало као пројекат од значаја не само у локалу, већ и као регионални инфраструктурни пројекат.