Насловна страна Новости Политика Palma se kasno setio preletača

Palma se kasno setio preletača

1251

NIJE bilo nikakvih prelazaka članova JS u SNS u poslednje vreme, Palma verovatno misli na neke pojedinačne slučajeve iz prošle godine. Ovako predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić odgovara na optužbe lidera JS Dragana Markovića Palme da mu naprednjaci u pojedinim opštinama uzimaju odbornike.

Glišić nam kaže da je pre nekoliko meseci i prošle godine bilo prelazaka iz JS u SNS, i to u Bogatiću, Novom Sadu i Somboru.

“Ne možete nekome zabraniti da ne misli svojom glavom i ne vidi svojim očima”, kaže nam Glišić. “Ljudi primećuju ko samo priča a ko pravi konkretne rezultate, i idu za njim. Demagogiju je Srbija davno prerasla. A Palmi su u nedostatku tema ti prelasci sad pali na pamet.”

 

U Bogatiću je, inače, kompletan odbor JS u maju prešao u SNS, a u Beloj Crkvi januara 2016. samo potpredsedik stranke Marjan Aleksić. Palma se, međutim, sad setio da zbog “preleta” kritikuje partnere iz republičke vlasti, koje podržava u koaliciji sa socijalistima. Tako je, posle odbijanja da glasa za vladu Ane Brnabić krajem juna, po drugi put zaoštrio odnose s naprednjacima.

“Nikada nisam uzeo nijednog čoveka iz SNS, iako imamo ponude u svim gradovima. Oni se stide da dočekaju kraj mandata, jer nisu uradili ono što su obećali. Ali, nas tuđi odbornici ne interesuju, niti da sa njima od manjine pravimo većinu”, uputio je oštre reči Marković.