Насловна страна Новости Култура Otvorena izložba “Arijadnina nit” u Somboru

Otvorena izložba “Arijadnina nit” u Somboru

1335

U galerijskom prostoru somborske gimnazije “Veljko Petrović” otvorena je prva samostalna izložba mlade umetnice iz Odžaka Dunje Ignjatović.

Izložbom pod imenom “Arijadnina nit” mlada umetnica se predstavila publici slikama rađenim tehnikom akrilika i ulja na platnu.

Ako je svaka slika mlade umetnice Dunje Ignjatović odmotavanje klupka njene mašte, onda je na svoja platna, nežnim pokretima četkice, ostavila trag svoje mladalačke, oslobođene emocijje utisnute različitim nijansama boja.

“Prva moja asocijacija na ove slike jeste jedna iskrena detinja duša koja daje jedan lepši i vedriji pogled na svet. Nadam se da će Dunja i u narednom stvaralaštvu zadržati taj neki optimizam, nešto karakteristično za mlade a što možemo da nosimo celi život.”, istakla je istoričarka umetnosti Mila Krstić Krasuljak.

Sledeći svoju “Arijadninu nit”, tražeći mir kroz upoznavanje novih predela i putovanja, Dunja je svoje impresije predstavila razigranom paletom boja na platnima.

“Na slikama se nalaze pejzaži apstraktnih oblika, uglavnom su nepravilne forme i akcenat je na bojama kojima se bavim. Naime, bavim se psihologijom boja i boje za mene predstavljaju jake emocije koje ispitujem kroz slike, kako samu sebe tako i posmatrača.”, naglasila je mlada umetnica.

Dunja Ignjatović je izlagala na brojnim kolektivnim izložbama, učestvovala na likovnim kolonijama, kao i na raznim projektima kao likovni umetnik. Dobitnica pohvale za slikarstvo na međunarodnoj izložbi “Žene slikari XV” u Majdanpeku 2017. godine. Član je Udruženja likovnih umetnika “Sirmium”.

Izložba “Arijadninu nit” biće postavljena do 02. novembra.