Насловна страна Новости Образовање Кованицама са ликом знаменитих личности награђени најбољи ученици у Сомбору

Кованицама са ликом знаменитих личности награђени најбољи ученици у Сомбору

1297

Акција награђивања ученика генерације основних и средњих школа кованицама са ликом знаменитих личности Србије и књигом, коју су Министарство просвете, науке и технолошког развоја и АД „Политика“ покренули 2010. године, одржала се до данас.

Хвале вредна акција настављена је у Сомбору уручењем награда ђацима генерације школа на подручју које покривају Школске управе Западнобачког и Севернобачког округа.

Ђацима и родитељима обратили су се начелник Западнобачког управног округа Душан Маријан и Борислав Станичков, начелник Школске управе Западнобачког и Севернобачког управног округа. Додели награда присуствовала је и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић. На непосредан начин, износећи лични пример, ученицима се обратио начелник Западнобачког управног округа, који је ђаке посаветовао да наставе са усавршавањем.

„Данас је знање све и ништа вредније од њега не постоји. Погледајте људе око себе, они који су улагали у своје знање напредовали су и данас се усавршавају и раде. Желим вам много успеха и желим да ова средина изнедри још више школованих и напредних људи“, казао је Маријан.

Борислав Станичков је казао да је акција која се одржава од 2010. године добра и да је награђивање ученика доказ да су уважени резултати које су постигли у школи и на другим пољима.

„Образовно-васпитни процес је двосмеран и ми смо, као ваши наставници и учитељи, много тога и од вас научили. Човек који постане учитељ, ипак остаје до краја живота и ученик. Понекад корен знања може да буде горак, али плодови су слатки. Зато сам сигуран да ћете плодове знања убирати и даље. Министарство, локална самоуправа и влада требало би да да створе боље услове за рад, односно да се уведе све оно што има сврху бољег васпитно – образовног процеса“, захвалио се Станичков родитељима што су успели да однегују вредну и успешну децу и своје обраћање присутнима завршио поруком просветитеља Доситеја Обрадовића: „Стицање знања је добит, а преношење знања–мисија.“