Насловна страна Забава Музика Ivana Selakov za Srbiju Danas otkrila detalje iz detinjstva koje je provela...

Ivana Selakov za Srbiju Danas otkrila detalje iz detinjstva koje je provela u Somboru

1815

Poznata pevačica Ivana Selakov prisetila se detinjstva i otkrila neke detalje iz života koje javnost i dalje ne zna.

Naime, Ivana Selakov, iako je rođena u Beogradu veliki deo svog života je provela u Somboru. Kada joj pomenu taj grad evo šta je ono što joj je prvo padne na pamet.

“Prva asocijacija na Sombor su naravno moji roditelji i rodbina koji žive tamo, kao i dani u Gimnaziji. Iako nisam rođena u Somboru već u Beogradu, tamo sam završila Osnovnu skolu “Avram Mrazović” kao i Gimnaziju “Veljko Petrović””, rekla je Ivana.

Šta je ono što je veže za taj lepi vojvođanski grad i zbog čega je tamo provela detinjstvo kaže da su joj roditelji rodom odande i da su želeli da se vrate u svoj kraj.

“Roditelji su mi rodom iz tih krajeva, tačnije iz Stapara i Lugova, malih mesta nadomak Sombora pa su nakon studija u Beogradu rešili da se vrate u zavičaj i tu nastave svoj život. Ja sam imala lepo detinjstvo i perioda srednje škole se veoma rado setim”, kaže Ivana.

Na pitanje šta je po njoj najvažnije što je ponela iz Sombora i što je uticalo na formiranje njene ličnosti kaže da je to nešto što deca koja žive u velikom gradu slabo osete.

“Odrasla sam u prirodi u kući sa ogromnim dvorištem. U moje vreme nisu postojali kompjuteri i mobilni telefoni pa smo se mi deca igrali napolju pravih dečjih igara – žmurke, lastiša, igara loptom kao i sa igračkama. Nije bilo straha od saobraćaja i mogli smo po ceo dan da ostanemo napolju”, priseća se Ivana lepih trenutaka iz detinjstva.

“Somborci su, kao i ostali Vojvođani, dobri ljudi, pod ogromnim uticajem Austro-Ugarske. Za sve imaju vremena, a životni moto uvek im je “polako””, rekla je Ivana.

Poseban događaj koji isključivo vezuje za Sombor je definitivno početak njene, sada već veoma uspešne, karijere.

“Svoje prve muzičke početke vezujem za Sombor. Tamo sam završila nižu muzičku školu, odsek klavir. Tamo sam dala svoj prvi intervju u životu, za Radio Sombor, kad sam imala 12 godina kad sam na republičkom takmičenju osvojila prvu nagradu. Kasnije u Gimnaziji sam sa svojom drugaricom, a onda i kumom, Milenom krenula na sva moguća lokalna takmičenja pevača amatera i uglavnom smo dobijale neka od prva tri mesta”, rado se priseća Ivana početka svoje muzičke karijere.

Jedna posebna stvar koja krasi ovaj lepi gradić je kako kaže Ivana, obilje zelenila.

“Bio je poznat kao grad zelenila, ali jedno vreme bilo je vađenje starih i sadnja novih stabala, što je normalan proces. Međutim, tada je grad delovao malo ogoljeno, ali se to na svu sreću ubrzo rešilo i mlada stabla su ozelenela”, priseća se.

Jedna posebna pesma vraća je u doba odrastanja, a to je pesma “Dunave” i to zbog jednog lepog razloga.

“Svakoga će naravno na Sombor asocirati pesma “U tem Somboru”, ali pesma “Dunave” od Yu grupe me uvek vrati u tinejdžersko doba jer smo moja drugarica Milena i ja nju pevale na lokalnim takmičenjima. Kad je čujem na radiju, uvek se setim se tih lepih dana”, priseća se Ivana.

Za kraj, nekome ko nikad pre nije posetio Sombor poručila je da obavezno treba da vidi tri stvari.

“Onaj ko prvi put poseti Sombor, obavezno treba da vidi Somborsko pozorište, da prošeta parkom i Glavnom ulicom, ali i da se provoza fijakerom po centru grada”, rekla je Ivana.