Насловна страна Новости Бизнес FAS i dalje čeka pravog kupca

FAS i dalje čeka pravog kupca

1540

Odbor poverilaca Fabrike akumulatora Sombor (FAS) nije prihvatio ni petu, poboljšanu ponudu za kupovinu Fabrike akumulatora Sombor sa poznatim brendom “Blek hors” koju je uputila švajcarska kompanija “Batagona internešnel” AG. Najnovija ponuda “Batagona” iznosila je sedam miliona evra.

Prema rečima Predraga Ljubovića, stečajnog upravnika u FAS-u, on je obavestio “Batagon” da je ponuda odbijena. Tri člana Odbora poverilaca su bila “protiv”, pa ponuda “Batagona” od sedam miliona evra nije prihvaćena. Ljubović je rekao da za dalje korake postoje tri mogućnosti.

“Prva je da se nastave pregovori sa “Batagonom”, kome je 19. oktobra istekla bankarska garancija”, kaže Ljubović. “Druga je da se objavi novi oglas ili da se sačeka najavljeni predlog Odbora poverilaca.”

Proces prodaje imovine somborske Fabrike akumulatora započet je krajem jula, a jedini ponuđač bio je švajcarski “Batagon”. Njegova prva ponuda na javnom nadmetanju iznosila je tri i po miliona evra. Kasnije je ova kompanija ponudila četiri i po miliona evra, zatim 5.050.000 evra, pa šest miliona evra. Poslednja, peta ponuda bila je vredna sedam miliona evra.

Inače, procenjena vrednost proizvođača akumulatora je 24,57 miliona evra.