Насловна страна Новости Бизнес Beograđani postali zakupci državnih apoteka

Beograđani postali zakupci državnih apoteka

1801

Baš kako je gradska vlast i najavila, državne apoteke u Somboru, njih 20, dobile su novog vlasnika, i to zbog velikog duga prema dobavljačima. Tako će u narednih 15 godina zakupac somborskih apoteka biti Apotekarska ustanova “Galen farm” iz Beograda, nakon što je na javnom nadmetanju ponudila najbolju cenu od 1.440.000 dinara za mesečno zakup. “Apoteka Sombor nastavlja da radi sa svojom jednom organizacionom jedinicom, Centralnom apotekom. Diplomirani farmaceuti i farmaceutski tehničari prelaze kod novog poslodavca. Deo administrativnog osoblja takođe će biti potreban Apoteci Sombor, a situacija sa preostalim radnicima biće rešavana na drugi način”, izjavila je Desanka Vitas, direktorka Apotekarske ustanove Sombor.

Novi zakupac je izjavio da 65 radnika u Apoteci Sombor ne treba da brine, jer “Galen farm” planira povećanje broja zaposlenih, kao i asortimana lekova.

Obaveza

NA rok od 15 godina u zakupje dato pet gradskih i 15 seoskih apoteka. Obaveza zakupca je da nastavi delatnost, ali i da obezbedi noćna dežurstva u nekima od njih.