Насловна страна Забава Догађаји Novi Sad daje 15 miliona dinara za novu novogodišnju rasvetu

Novi Sad daje 15 miliona dinara za novu novogodišnju rasvetu

1354

Grad će ove godine izdvojiti skoro 15 miliona dinara sa PDV-om za kupovinu novogodišnje rasvete, što je u visini prošlogodišnje nabavke.

Posao isporuke novih ukrasa na tenderu je dobila firma “Sombolektro” iz Sombora, čija je ponuda bila 29.000 dinara manja u odnosu na drugoplasiranu “Kompaniju Blagojević” iz Novog Sada. Ovaj tender je za razliku od prošlogodišnjih završen dosta pre početka praznika, jer se ranije dešavalo da to bude urađeno tek u decembru.

Ove godine Novi Sad će dobiti ukrase koji su najvećim delom italijanskog proizvođača “Ido Light”, kako stoji u tenderskoj dokumentaciji. Konkretno nabavljene su dekoracije za stabla duž Bulevara oslobođenja, natpis 2018 za Gradsku kuću, 140 zvezda padalica, 3D drvo za Ulicu Modene i drugo. Više o tome šta je kupljeno možete pročitati OVDE.

Inače, već postojeća novogodišnja rasveta je postavljena i uključena, a radnici “Stana” svakodnevno kače preostale ukrase.

Dodajmo da trenutno kićenje grada i održavanje košta još 15 miliona dinara, što je otprilike ista cifra kao i prethodnih godina.