Насловна страна Новости Политика Komesarijat za izbeglice: U 18 objekata u Srbiji 3.818 migranata

Komesarijat za izbeglice: U 18 objekata u Srbiji 3.818 migranata

1391

U 18 objekata za smeštaj migranata u Srbiji trenutno nalazi 3.818 migranata, a njihov broj u prihvatnim centrima na jugu Srbije je smanjen, izjavio je danas portparol Komesarijata za izbeglice Ivan Mišković.

On je za agenciju Beta rekao da migranti sve više odlaze u prihvatne centre na severu zemlje, pre svega u Sombor, Suboticu i Kikindu.

Mišković je rekao da je u četiri prihvatna centra za migrante u Pčinjskom okrugu smešteno ukupno 426 osoba, i da 91 dete pohađa osnovne škole u Preševu, Bujanovcu, Vranju i Bosilegradu.

“Već nekoliko nedelja imamo nešto manje od 4.000 izbeglica smešteno u svim objektima za smeštaj izbeglica u Srbiji, ali očekujemo da se dolaskom hladnijih dana njihov broj poveća za nekoliko stotina”, rekao je on.

Prema njegovim rečima za sve koji su smešteni u prihvatnim centrima obezbeđena su po tri obroka dnevno, a hrana je prilagođena i sprema se prema njihovim navikama i religijskim običajima.

“Najviše migranata na jugu Srbije i dalje ima u prihvatnom centru u Preševu – 201, zatim u Vranju – 130, u Bujanovcu – 63 i u Bosilegradu – 32”, rekao je Mišković.

Naveo je i da u svim prihvatnim centrima na jugu Srbije ima još mesta, a za je za sve migrante obezbeđena i odeća.