Насловна страна Новости Криминална хроника Dve osobe poginule u požaru u kući kod Sombora

Dve osobe poginule u požaru u kući kod Sombora

1190

Zoran Tomić (57) i Janoš Selig (54) iz Bezdana stradali su u požaru koji je u četvrtak uveče, oko 23 sata, izbio u Tomićevoj kući u Novoj ulici broj 10, u ovom mestu nadomak Sombora, pišu Večernje Novosti.

Zoranova komšinica, koja nije želela da joj se pominje ime, prva je primetila da dim kulja iz kuće i pozvala je policiju. Ubrzo su stigli vatrogasci, koji su u kuću pod plamenom mogli da uđu samo kroz prozor, a vatra i dim su se tek tad razbuktali.

Tomiću i Seligu spasa nije bilo, a njihova ugljenisana tela prevezena su na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Šta je uzrok ove nesreće utvrdiće istraga. Danas pre podne ekipa forenzičara iz Novog Sada, somborska policija i javni tužilac ispitivali su ceo slučaj, pa je novinarima bio zabranjen prilaz kući u kojoj se dogodila tragedija.

“Zoran je bio dobar, miran i povučen čovek. Živeo je sam u kući, jer su mu roditelji umrli. Imao je težak život i radio je razne poslove da bi se prehranio. Dolazio je kod nas da pomogne u poslu. Ništa mu nije bilo teško da radi i bio je baš vredan”,  priča nam komšija Juhas Đula.

I za Janoša Seliga komšije kažu da je imao težak život i da je svakom želeo da pomogne.

Komšije pretpostavljaju da su se ovi nesrećnici, najverovatnije, ugušili u dimu, i da bi neugašena cigareta mogla da bude uzrok požara. Jer, kako kažu, Zoran nije ložio vatru u kući, a struja mu je bila isključena zbog duga, pa većina veruje da su cigarete izazvale požar dok su oni spavali.

Portparol Policijske uprave u Somboru Mirjana Cvijanović nam je rekla da je istraga oko ove tragedije u toku i da će uzroci požara biti poznati uskoro, čim istražitelji završe posao.